Gepubliceerd op 07 Oct. 2024

Opstarten na de zomer - seizoen 2024/2025

Het sportseizoen is weer van start gegaan.

Of je nu een doorgewinterdere atleet bent of een enthousiaste amateur sporten, de start van een nieuw sportseizoen brengt altijd een mix van opwinding en uitdagingen met zich mee. Maar voordat je je weer in het veld, de zaal of de baan stort, is het belangrijk om stil te staan bij de volgende punten;

Blessures, na de zomer is het voor iedereen weer even wennen. Net als jijzelf moet ook je lichaam na de zomer even op gang komen, vooral als je in juli en augustus genoten hebt van een welverdiende vakantie. neem dus rustig de tijd om weer op te starten en bouw het aantal trainingen en de intensiteit daarvan geleidelijk op. Ook in het najaar kan het nog heel mooi weer zijn, maak hier gebruik van door lekker veel buiten te sporten!

Volwassenfonds Sport & Cultuur, via dit fonds vergoedt de gemeente kosten voor contributie, lidmaatschap en/of benodigd materiaal voor volwassenen die moeilijk rond kunnen komen. Iedere inwoner van de gemeente Leeuwarden die in aanmerking wil komen voor een vergoeding via het fonds, kan contact opnemen met een tussenpersoon (intermediair). Via de website van Volwassenenfonds Sport & Cultuur is te zien welke intermediairs in de gemeente Leeuwarden werkzaam zijn. Eén van de intermediairs is een buurtsportcoach van bv SPORT.

Doe je nog wat je leuk vindt? 
Jarenlang dezelfde sport beoefenen kan heel leuk zijn maar misschien ben je na een tijdje ook wel toe aan iets anders. Ga voor jezelf na of de sport die je nu beoefend nog steeds de sport is waar je veel plezier in hebt, of dat je liever iets nieuws wil uitproberen. Nu is misschien wel het ideale moment, zo vlak na de zomer. Sporten houd je het beste vol als het past in jouw dagelijkse routines. Veranderingen in jouw leven kunnen betekenen dat deze dagelijkse routines veranderen, waardoor een teamsport ineens wel passend is of dat je juist voor jezelf wil gaan hardlopen, wandelen of fietsen. Wil je eens iets anders uitproberen? Neem vooral een kijkje op het Blij van sport platform en ontdek welke sporten bij jou passen!